John Constable

John Constable

Når det gjelder landskapsmaleri har jeg alltid hatt sansen for John Constable. Han levde fra 1776 til 1837 og bodde  i Suffolk hvor han malte landskapene rundt hjemstedet Dedham Vale. Nærmere to hundre år etter sin død er han nå en av Englands mest kjente og populære malere, men hadde liten suksess mens han levde og solgte flere bilder i Frankrike enn i hjemlandet.

Da jeg selv begynte med maleri (riktignok på PC istedenfor den tradisjonelle måten),  forsøkte jeg snart å få malerprogrammet mitt til å imitere John Constable. Jeg fikk det vel ikke helt til, men resultatet, en  «template» som vi sier på moderne norsk og som er distribuert til andre, har slått meget godt an blant brukerne av dette programmet. Det er morsomt å tenke å at folk rundt i verden nå lager digitale landskapsmalerier med mine personlige,  innskannede penselstrøk og min egenutviklede fargepalett.

Nedenfor et eksempel på et digitalt landskapsbilde lagd med min «Constable-template». Originalfotoet er fra Suffolk og «lånt» fra nettet, siden jeg dessverre aldri har vært på de kanter av England. Men jeg vurderer å ta en tur dit og vandre i John Constables fotspor en gang!

Jean-Louis

Stengt for kommentarer.