Leonid Afremov

Leonid Afremov

2471864

Den hviterussiske maleren Leonid Afremov, som på sine eldre dager er bosatt i Mexico, lager bildene sine utelukkende med palettkniv. Motivene er gjerne svært fargerike, ofte trær og gatelykter som speiler seg i våte gater og fortau. Han har sjelden bilder på utstilling og selger nesten utelukkende via nettet, hvor folk bestiller bildene fra hjemmesiden hans. Jeg har selv gjort det og er den stolte eier av et av bildene hans. Jeg har for moro skyld også lagd en template til malerprogrammet mitt (Dynamic Auto-Painter) som imiterer stilen hans. Denne har slått godt an i miljøet og er blitt brukt av en del andre digitalmalere, hvorav noen har fått solgt bilder lagd med den. Det har ikke jeg greid så langt. Men jeg har ikke forsøkt så hardt heller, siden jeg vel foretrekker å få lagd og solgt bilder som har sin egen unike stil og ikke ser ut som (dårlige) kopier av Leonid Afremov.

Jean-Louis

Oppdatering: Leonid Afremov døde 19. august 2019, 74 år gammel.

Stengt for kommentarer.